Friday, January 9, 2015

Mimpi ape macam tu *sigh

Tetiba teringat mimpi semalam.. rasanya macam terkesan sangat sebab aku boleh ingat semua apa yang jadi..
Aku rindu adik adik dia :'(

Aku rindu sampai aku datang rumah dia.. alasan aku nak hantar barang kat abang dia.. tapi sebenarnyer aku rindu adik adik dia.. family dia.. aku rindu sangat :'(

Aku bagi salam tapi tak ade orang sahut so aku balik terus masuk dalam kete.. baru nak reverse kete tiba tiba adik dia terus datang kat aku.. Sarah.. dia panggil "Kak Siti.. Kak Siti.. tunggu jap...."
tapi aku buat tak taw je.. aku terus undur kete.. tak senyum lansung aku masa tu.. harapan aku tak nak terjumpa abang dia.. dalam kete aku rasa bersalah sangat sebab layan adik dia macam tu.. adik adik dia tak salah pun.. tapi adik adik dia tetap cai aku..  last2 dorang datang rumah dengan abang dia.. hmmmmm.. aku rase nak peluk peluk semuanya.. aku rindu.. tapi aku tetap tak nak pandang or jumpe abang die.. even abang dia sempat pegang tangan aku sambil cium cium tangan aku.. sepantas kilat aku tarik balik.. aku toleh.. aku tak sudi nak dengar ape ape dari dia.. dalam mimpi tu.. abang dia rindu kat aku.. abang dia mintak maaf banyak banyak kat aku.. abang die rasa bersalah dekat aku..

Demi Allah, aku tak perlukan masa yang lama or sekejap untuk tunggu benda tu betul betul terjadi satu hari nanti.. sebab aku tak harap pun.. aku lansung tak tinggalkan harapan untuk dia lagi.. aku tak nak ada apa apa kenangan antara dia.. aku tak akan biarkan benda benda tu terjadi..

Mungkin aku rindu dia tapi aku biarkan mati terus lepastu.. angin angin rindu cepat sangat sampai tapi aku tak mampu nak balas semuanya..

aku tepis sedaya mungkin.. aku tak akan biarkan walaupun sisa sisa.. sebesar zarah sekalipun aku menolak.. aku tak mampu berdiri lagi didepan dia.. lagikan untuk bercakap.. aku biarkan hati aku mati untuk dia.. aku biarkan untuk diri aku..

Aku nak biarkan senyuman aku sentiasa ikhlas.. aku tak boleh lagi nak kias kias untuk bagitahu satu dunia aku sedang bahagia.. tapi hakikat???

Biarkan aku mula ikhlas.. aku nak sumuanya antara kita mati.. lepastu aku mampu ikhlas.. :)

Mungkin aku rasa akan amik masa yang lama tapi tak rupanya.. Jujur rindu tapi untuk keluaganya je.. tak lebih.. mungkin aku rasa hati aku mati lagi.. tapi tak jugak..

Aku tahu Allah sedang aturkan yang lebih baik.. InshaaAllah.. Allah sedang gantikan sesuatu untuk aku.. tak tahu betul or tak.. tapi aku simpan sikit doa untuk tu..

Mungkin kali pertama kehadiran dia samar samar.. masih tunangan orang.. dan aku masih rasa "bullet proof" sebab ade yang dulu tu.. tapi tak sangka jalan cerita sampai hari ni macam sesuatu.. Allah hadirkan seseorang yang pernah terluka sama.. di waktu yang sama masing masing simpan dari semua orang..

Dia datang bukan waktu yang salah.. sebab dia tahu apa yang dia buat bukan satu kesalahan.. walaupun dia taw aku dah berteman masa tu tapi tetap mahu tonjolkan diri dia.. mungkin jalan cerita macam tu pada mulanya.. jadi aku redha..

Walau kali pertama jumpa aku rasa macam... hmm.. tapi aku tetap kata aku akan setia.. dia sendiri sama.. masing masing pilih untuk setia.. tapi makin aku nak setia makin Allah dekatkan hati ni.. susahnya nak paham masa tu.. sampailah statusnya lepas tu.. makin lama aku cuba jauhkan diri semakin dekat rasanya..

Dia beranikan diri sedangkan dia taw status aku.. dia cuba untuk dekatkan hati aku.. aku cuba elak sampailah aku sendiri dilukakan dengan orang yang paling aku sayang.. :'(

Aku menangis aku menjerit.. aku menangis lagi.. sampai bila? tak pelah.. benda yang lepas..

sampailah sekarang aku still tertanya tanya lagi pasal kehadiran dia.. tapi Allah bagi sikit sikit jawapannya.. aku sendiri pon dah mula untuk terima semua tu.. terima kehadiran dia.. tak ada lagi perasaan mengelak ngelak or menjaga hati.. sedangkan dulu aku sendiri yang terluka.. susah nak bangun.. jadi aku harap.. kali ni bila kau betul betul bangun aku tak harap aku jatuh lagi.. InshaaAllah..

Mungkin aku lebih selesa dalam fasa ni.. mengenali dan terus akan mengenali.. InshaaAllah aku percaya Allah sedang aturkan sesuatu.. perasaan yang susah nak kate.. mungkin sebab terlalu baru untuk aku menilai.. tapi aku rasa aku sedang berjumpa bahagia aku semula..

Jika ini takdir, aku terima Ya Allah.. aku redha.. aku berserah.. :')




Monday, November 3, 2014

Yang terakhir kali..

Hi saflan, officially kite break 24/10/2014.. setahun 5 bulan lamanya...

Saya berenti untuk 'memaksa' awak.. berenti 'mendesak' awak.. perasaan yang dulu hanya Allah yang tahu.. tak pernah sedetik untuk saya pikir sampai ke sini..

Indah... Manis... Allahu

Berat rasanya.. sakit... tapi saya tahu ini yang awak nak... keinginan awak lebih tinggi.. even bercara cara untuk saya memujuk.. tak terdaya..
Mungkin sebab perasaan sayang awak makin kurang untuk saya sebab tu terlalu mudah bagi awak saflan.. tapi bagi saya.......

terlalu banyak angan angan yang saya simpan untuk kita.. banyak sangat saflan... sampai susah untuk saya untuk lupa satu persatu.. walau saya cuba.. biarlah bertahun untuk saya buangkan semuanya.. biarlah masa terus bersama saya.. mungkin terlalu tinggi harapan saya untuk 'kita'... cukup sempurna awak bagi saya..

Saflan.. awak ingat tak, bermacam macam kite lalui perit jerih manis tangisan yang ada selama ni.. mungkin betul apa yang awak cakap.. awak terlalu yakin untuk menilai saya,, ya Saflan.. saya banyak kekurangan.. tak seindah pandangan yang awak harapkan..
Susah senang bersama.. segala tohmahan.. semua cerita cerita kita lengkap..

Untuk menghormati keputusan awak harini danhari hari berikutnya... saya terima atas segala penderitaan ni.. walaupun payah untuk terima.. sakit untuk ditelan..

Awak tetap yang terbaik dalam hidup saya.. selamanya perasaan ni akan terus ada.. sayang & cinta yang mendalam.. Biarkan saya bersama dunia saya yang awak rasakan saya mampu bahagia..

Terima kasih untuk semuanya.. saya terima.. saya maafkan dunia akhirat..





Tuesday, October 14, 2014

Time is Everything

Alan kata " Time is everything..." & "follow the flow..."

aku kata "......................................................."

Mungkin aku tak sanggup nak dengar lebih dari tu.. so ok.. kite go with the flow... InshaaAllah mungkin ini cara paling terakhir untuk kita..

pelan pelan kita ikot cara ni ye... sampai masa...... bawak haluan sendiri..

Zurin.... kuat zurin... kuat please! you're strong enough :(


Tuesday, September 30, 2014

Sampai masa...

Muhammad Saflan,

Hi awak... sihat? Alhamdulillah.. I miss you a lot.. anyway, nak cakap something...
Alan, dah setahun lebih kite bersama.. terasa lambat sangat mase tu sampai xsempat nak tunngu saya kenal awk.. and awak kenal saya..

Banyak kan dugaan kite.. dari kite start sampi ke harini... selalu saya tertanya akan habis ke cerite kite...
ada masa saya penat tapi saya tak boleh berenti.. saya tetap akan buat untuk kite berbaik semule..
Im sorry if saya pernah ada terasa give up kat awak..

But for temporary....

selebihnye saya tak boleh.. saya akan cari care untuk kite bersama balik... even saya tahu alan.. awak akan rasa "terpakse" untuk kite..
sakit yang saya rasa semua tu Allah je tahu... even berlapok2 janji kite.. sumpah..

But, now im ready...

Thanks Alan for everything.. thank you soo much for what you've done for me...
seikhlasnye saya terima... seikhlasnya saya redha.. Allah berkehendak yang lain..

Jage diri kamu Alan.. makan minum awak.. jangan skip skip.. jamah walaupun sekeping roti..

Alan..
Saya rindu dengar suara awak..
saya rindu tengok awak makan..
saya rindu tengok awak buat lawak..
saya rindu semuanya pasal awak Alan....

Sorry tak dapat sambut your birthday lagi... tapi Allah bagi peluang sambut bithday dengan awak 2 kali... huhuhuhu...
Sorry xdapat cakap good luck kat awak lagi...
Sorry saya tak dapat nak jaga awak macam saya selalu cakap..

Maafkan saya untuk semuanya Alan... sampai masanya saya pergi... huhuhu
Doakan saya selalu... maafkan dan halalkan semuaya untuk saya..

Sorry jugak sebab saya terlalu cenggeng sepanjang dengan awak... sedih.. emo.. kesemuaya total tentang perangai saya dan segala kepunyaan hidup saya...

Awak,
Saya rinduuuuuuuuuu sangat kenangan kenagan kite mule mule dulu.. tak terlupakan pun...
Saya doakan yang baik baik untuk awak...

Awak!... I love you.. n miss you so badly!


Assalamualaikum.



Engkau tiba bagaikan pelangi.........

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

Monday, August 18, 2014

pasang surut. berenti juge

Pasang surut xhenti henti...
hari makin hari terus dalam keadaan yang same..

Sayang, mungkin mudah bagi kau.. sukar buat aku...
Sayang, lupe semua susah senang kite?

kau berulang ulang.......

kali kau betul betul nak tinggalkan 'kita'....
separuh aku hilang... separuh semangat aku pergi.... sakit Sayang T_T

Sayang...... ini yang kau harap pengakhian untuk kita?? ini yang kau ingin akhiri??
inikah impian kau Sayang?
Setahun tiga bulan bersama... bukan ini impian aku... 

Selalu aku bayangkan kaulah manusia yang terakhir untuk aku melupakan masa silam..
aku anggap kau yang terakhir untuk menjaga hati.. untuk jadi yang terakhir kenangan buat aku... 
rupanya......





Wednesday, July 16, 2014

Become a Stranger

17 July 2014

Hari ke2.. kali ni aku buat keputusan nak jadi 'stranger' dalam hidup kau.. aku rasa kite dah okey sebelum ni.. baru berape minggu sayang..

Pepagi masuk opis macam biasa.. dengan aku lambat masuk.. pepagi sambil tunggu komputer nak bukak aku teringat pasal semalam.. kite keluar berbuke.. makan macam picnic.. then tengok wayang jap.. phone blackberry kau tertinggal dalam beg aku..

So pagi tu aku pun godek godek tepon kau.. *mata terbeliak, tangan jadi shaking,jantung rasa laju
Okay.. aku paham.. sape tak suke sesuatu yang cantik dan indah kan.. so do I..
Hmmm.. So kali ni aku kena beralah lagi?? aku terus tanya kau pasal gambar Am yang berlambak dalam Media Blackberry kau.. Kau balas.. kau suruh aku delete semuanya...

Why me?!

Kalau nak dibandingkan aku dengan die.. memang jauh beza.. kalau kau mintak aku jadi macam die pun aku xboleh..
Ade bende kau tak hormatkan perasaan aku sayang... sakit lagi T_T
aku xtahu istimewanya dia.. maybe sebab dia kenalan kau sebelum aku... tiap ape kau bagi jawapan aku anggap alasan.. maseh kau nak aku percaya yang mana??

Sayang.... kali ni sakit tu lebih... lebihhhh sangat... kalau kau minta aku percaya 'jawapan' kau... aku cume anggap tu alasan je... sayang... ape lagi SURPRISE yang akan datang??

Ape sebenarnye yang ada dalam setiap hari dari kau.. untuk aku? Aku siapa sayang?
Aku boleh maafkan.. tapi untuk terima semuanya aku tak mampu.. better kau biarkan aku cari jalan sendiri...

Maaf aku layan kau teruk lepas tu.. maaf aku berkasar dengan kau.. maaf ade kate kate yang xelok keluar dari aku.. maafkan aku untuk semua sayang...

*******************************************