Thursday, September 18, 2014

My Dream Day.. Oppps! 'Our'.... maybe

Musim musim pusing pusing semua dah ke arah tu...

Semua ada impian ke situ... huhu..
Kalau boleh nak cepat lah macam diminta (parents)... semua dah dirancang...
phase 1 : Merisik. lepas raya
phase 2 : Bertunang. bulan 9 atau 10
phase 3 : Nikah. bulan 5 tahun depanya

barang barang untuk hantaran dah setel 80%.....
and suddenly,,,,,, " Syg, Im not ready yet. kite tangguh setahun lagi "
***Deeply....  downnnnnnnnnnnnnn!!

But sokey, Sokey???? really??? Im not...... seriously not...

Because Im sooooo excited... awal awal korban beli baju raya sebab beli baju untuk bertunang... hari hari tengok baju tu.... senyum sampai ke telinge.. dalam hati tak sabar nak tunggu hari "kite'....
beli barang barang hantaran.. timggal nak pikir macam mana nak hias cantik cantik... tak sabar nak tunggu hariu tu...

And guess what..... cincin pun dah ready.. goshhhh! Im sooo happy.... huhuhu.. hari yang sepatutnya nak merisik tu hari ahad.. beli cincin hari sabtu semalamnya... huhu.. bayangkan apa yang aku rasa.... of course excited giler sebab esok tu family die nak datang merisik... dah cadang nak masak ape esoknya...

Esok.....
pagi pagi dah bangun... mengemas macam biasa... tibe tibe rasa tak sedap hati... terus call die.. die angkat tapi suara macam sesuatu.... hmm.. tanya punya tanya.. die jawap.. "xsure lagi sebab sedare mare ramai datang rumah"... okay...
"Mak......hmmmm"

Mak pandang... mak diam kejap pastu terus cakap "tak jadi?".... and tahu ape aku rasa masa tu??

Mak antara orang yang palinggggg excited more than me... die yang pilihkan baju... huhuhuhu

Mule la.. perasaan down datang...
"kenape aku sorang yang excited dari die?"
"kenape die xbole rasa berjuang"
paling terasa " Apa kurang aku?" & " Apa salah aku?" T.T

Mule jugak episod duka... sampai datang balik perasaan "mengalah"...... aku mengalah untuk.... hmmm

And, ini kali ke 2... masa yang same.. keadaan dan tahun berbeza... untuk orang yang berbeza.. badi kah?? 

aku mengalah untuk setahun lagi... sampai nyawa masih setia.. 
aku cume gembire untuk yang lainya.. even dalam hati.. cuma Allah yang tahu.. beratnya tangungan airmata...

Aku belajar untuk jadi fobia... aku takot... takot berulang ulang jadinya.. Ya Tuhan,,,,

Patut sebelum tu aku mimpi... orang ramai dalam 1 majlis... dalam mimpi tu aku yang bertunang.. tapi tunggu tunggu die datang tapi tak sampai sampai.. call je rupenye die bagitahu die tak jadi nak bertunang.. aku menangis depan orang orang ramai.. aku call die sampai berangkat... tapi dah tak de jawapan sampai aku call kawan die... bangun2 bangun je tersedar rupenye mimpi... tapi....... macam samekan? petunjuk.. tapi aku yang buta hati...

Kali ni.. aku ikot kehendak die.. aku tunggu... tak ape untuk setahun lagi... tak ape... sebab takdir.. sape boleh persoalkan?.....
aku amik posoitif lepas berhempas pulas perasaan negetif main main dalam diri sendiri.. 
aku percaye hikmah yang Allah nak bagi...

Go Zurin!... be strong.. Allah tak akan menduga hambanya melebihi kemampuan hambanya tu.. 
berat berat pun kau dah pikul sekarang... jalan je :)



Monday, August 18, 2014

pasang surut. berenti juge

Pasang surut xhenti henti...
hari makin hari terus dalam keadaan yang same..

Sayang, mungkin mudah bagi kau.. sukar buat aku...
Sayang, lupe semua susah senang kite?

kau berulang ulang.......

kali kau betul betul nak tinggalkan 'kita'....
separuh aku hilang... separuh semangat aku pergi.... sakit Sayang T_T

Sayang...... ini yang kau harap pengakhian untuk kita?? ini yang kau ingin akhiri??
inikah impian kau Sayang?
Setahun tiga bulan bersama... bukan ini impian aku... 

Selalu aku bayangkan kaulah manusia yang terakhir untuk aku melupakan masa silam..
aku anggap kau yang terakhir untuk menjaga hati.. untuk jadi yang terakhir kenangan buat aku... 
rupanya......





Wednesday, July 16, 2014

Become a Stranger

17 July 2014

Hari ke2.. kali ni aku buat keputusan nak jadi 'stranger' dalam hidup kau.. aku rasa kite dah okey sebelum ni.. baru berape minggu sayang..

Pepagi masuk opis macam biasa.. dengan aku lambat masuk.. pepagi sambil tunggu komputer nak bukak aku teringat pasal semalam.. kite keluar berbuke.. makan macam picnic.. then tengok wayang jap.. phone blackberry kau tertinggal dalam beg aku..

So pagi tu aku pun godek godek tepon kau.. *mata terbeliak, tangan jadi shaking,jantung rasa laju
Okay.. aku paham.. sape tak suke sesuatu yang cantik dan indah kan.. so do I..
Hmmm.. So kali ni aku kena beralah lagi?? aku terus tanya kau pasal gambar Am yang berlambak dalam Media Blackberry kau.. Kau balas.. kau suruh aku delete semuanya...

Why me?!

Kalau nak dibandingkan aku dengan die.. memang jauh beza.. kalau kau mintak aku jadi macam die pun aku xboleh..
Ade bende kau tak hormatkan perasaan aku sayang... sakit lagi T_T
aku xtahu istimewanya dia.. maybe sebab dia kenalan kau sebelum aku... tiap ape kau bagi jawapan aku anggap alasan.. maseh kau nak aku percaya yang mana??

Sayang.... kali ni sakit tu lebih... lebihhhh sangat... kalau kau minta aku percaya 'jawapan' kau... aku cume anggap tu alasan je... sayang... ape lagi SURPRISE yang akan datang??

Ape sebenarnye yang ada dalam setiap hari dari kau.. untuk aku? Aku siapa sayang?
Aku boleh maafkan.. tapi untuk terima semuanya aku tak mampu.. better kau biarkan aku cari jalan sendiri...

Maaf aku layan kau teruk lepas tu.. maaf aku berkasar dengan kau.. maaf ade kate kate yang xelok keluar dari aku.. maafkan aku untuk semua sayang...

*******************************************

Thursday, July 3, 2014

This is what I fell now.. Lillahitaala

04/7/2014: Setahun 2 bulan (Me, Zurin)

Tak pernah rasa tamat. Sikit pun tak pernah ada.. makin hari makin rasa excited.. Mengenali kau selame ni buat aku sentiasa teruja hari ke hari.. Pernah kite planning utk ke 'fasa' seterusnya.. Step by step..

Lillah buat aku terlampau teruja.. kau nampak sama.. kite beli barang and plan everything..
Alhamdulillah.. masa tu cepat sangat rasanya.. almost done.. tinggal hari yang aku teruja..

tapi... mana ada tiap kali kite gelak tak ada selang dengan kecewe, sedih etc
Seriously.. i felt down.. Jangan cakap pasal airmate.. berkoyan aii simpan.. sakit kali ni makin dalam.. belum sembuh sebelum ni makin dalam tak boleh tahan dah..

"Delay" Okay :(

Yap.. The reason is... ME... for what I've done before.. Listen.. Admit it, I'm not perfect... Sentiasa selebet sana sini.. tudung senget senget.. makan sepah sepah plus comot pulak tu.. Baran lagi.. Suke melenting.. AND paling menyebalkan is my EGO
Aku cukup tersenarai antara wanita yang patut dijauhi... mungkin nya.....

BUT.. I never had another one to replace you... bukan nak kate aku pencita yang setia.. tapi cukup aku cume harapkan dari kau.. aku tak pernah pandang sudut kekurangan kau.. selama setahun lebih ni tak ada yang lain.. aku mimpi rasa kite dah sampai.. tapi banyak kali kite stop.........

Tak pernah aku mintak masa untuk tiap kesalahan kau.. cume aku maafkan.. aku terima.. aku lupakan.. forgive and forget.. tak pernah minta untuk slowdown kan our relationship..
terlalu banyak sedih pun aku simpan.. buat diri sendiri...

Mungkin perasaan.. tapi aku tahu aku betul yang kau try hiding kan something to me.. aku tak tahu.. tapi yang aku tahu aku rasa dijauhkan.. kau cube nak bercakap and aku tahu itu susah untu kau.. kau dah try.. Tapi... Why not kite bercakap bukan untuk menjaga hati masing masing.. kalau itu bukan dari kejujuran kite..
Means, kau tak patut simpan untuk jage hati aku kan..

kau tahu... aku sakit? sakit perit kecewe yang meluap luap... ape yang kau cube simpan hanya buat aku macam.......hmmmm... aku tahu.. airmate tak matikan perasaan dan keinginan kau.. tapi bukan senjata tu aku gunakan.. cume gaya seorang perempuan yang terluke memang cmtu..

hari yang aku cube contact nak bagitw aku dah beli dress untuk hari pertunangan kite..... kau avoid....ignore
tapi aku tak mengalah.. aku bangun lepas rase kene tolak... aku datang cari kau... sekali bawak dress untuk bagi tunjuk kau... aku teruja sebab warna yang aku plan aku dah dapatkan...

Dah macam lunyai.. hancur hati...

Kau mintak masa.. kau kate kau penat... kau minta aku slowdown yang mana aku paham... aku mungkin kena jauhkan diri for a temporary...
sama macam kau minta masa... okay.. ini kali kedua kau minta.. kali ni aku beralah.. aku akan turutkan semuanya... temasuk kau minta untuk delay kan hari pertunangan kita...

Teringat sehari sebelum jumpa... mak aku teruja sampaikan pusing 1 kompleks PKNS sebab nak carikan baju for me.. and tu memang pilihan dia.. Opkos die happy sangat2...
And tegar ke aku nak bagitahu... majlis tu kena delay?

Bukan aku mengalah dan beralah sebab aku punye hati yang kukuh sayang... I'm sorry for that..
aku setuju sebab aku rasa dah tiba masa untuk aku pikirkan balik semuanya.. Means... EVERYTHING about us...
Aku tahu kau akan minta keinginan tu selagi aku tak bagi.. tapi kali ni aku bagi.. untuk kejar your desire.. aku tak nak jadi punca kalau terjadi apa apa sekalipun dalam realitionship kita.. So you Win my Dear T_T

Aku akan slowdown untuk kita.. bagi masa sebanyak banyaknyer untuk kau.. sampai masanya....
actually kau minta masa untuk hilangkan penat.. tapi sebenarnya kau bagi aku banyak ruang... yang mane dulu ruang tu aku bagi semuanya untuk kau.. Aku mungkin boleh rasa untuk setiakan untuk kau tapi aku tak boleh janji... banyak masa aku bagi untuk kite selama ini.. tapi kadang hati kite sendiri tak nampak semua tu.. banyak benda aku korbankan.. banyak benda aku jaga.. tapii... kau tak pernah bagi ruang untuk kau tengok sayang...

Aku ikhlas... ikhlas bagi kau masa.. sebab aku pun sama perlukan semua tu..
Allah pun sama bagi kau masa untuk buat pilihan yang tepat sayang......

I dont want to talk again about engagement.. wedding... Im stop sayang :)
sekarang kite ikotlah jalan yang ada.. aku pun ada pilihan sendiri.. jalan sendiri... mungkin aku nampak kite ikot jalan yang berlainan sekarang... aku harap kat depan sana ade simpang lagi untuk kite.. tapi.. kalau jalan tu makin melencong... aku tetap happy... sebab kite pernah ada masa tu semua...

Macam biase... kau hadiah paling amazing... and tak kan pernah ade siapa boleh denied...
Sorry sayang.... again.. Im not perfect... sorry sebab buat kau penat selama ni... Ya Allah.. teruknya...
tapi aku bersyukur.. kau punya pilihan akhirnya... aku akan anggap biasa.. kite still contact each other...
texting... kau masih rindu... tapi maaf... jauhhhhhhhhhh disudut hati aku masih fobia :)

Learn from life

Wednesday, July 2, 2014

Blog ni memang khas untuk aku sorang! haha

Setahun lebih berlalu..... maseh terase airmate aiii

Admit it! Aku ni memang bukan cam orang pempuan lain.. erti kate lain nyer.. aku bukan feminim..
kasar.. baran.. melenting yang paling popular dalam famlily, aku ni LADAK.. eh! shhhh tercakap kuat pulak.. aihhhhh

bukan takat family yang selalu ngadap.. boypreng sekali.. tapi name pun family.. semacam mane gilo perangai aku dorang accept sebab xbole ditukar dah.. hahahahaha..

Selain family tu.. hmmmm.. lain hati lain la jawapnyer...
kau nak expect ape Zurin?? Tu la kau banyak sangat bace novel cinta cinta syahdu kemalai.. hahahaha.. amik realiti.. jangan dongengkan dengan novel novel tu.. pi bungkus balik! hahahaha

Haaaaihhh si john ni mengacau!!.. xde feel nak sambung.. grrrrr


Sunday, January 5, 2014

2014 dah!

Sudah tahun baru - 2014

Cepat je mase berlalu.. ermmmm nak citer pasal die.. hee.. actually........ aku rindu die.. tetibe teringat balik perjalanan hidup kiteorang sepanjang 2013.. Disitu bermula sampai la harini. #Syukur

Diam diam je dah 7 bulan lebih berlalu.. rupenyerrr.. hikss..dari 1st time kite jumpe, keluar.. semuanya lahh.. buat aku rindu syg!
Alhamdulillah dah masuk tahun 2014. Tahun yang kite merancang.. merancang untuk lebih serius dalam hubungan. Hubungan yang di redhai.. InshaaAllah..
Tahun ni jugak tahun palingggggg kena saving berlebihan.. haha..
InshaaAllah.. kita akan sampai juga kat impian kite :)

#Ya Allah, Berilah kami jodoh :)

Tuesday, November 19, 2013

Cerita musim denggi

Sane sini kena denggi. paling tak tahan Incik Hati pun kena. Start die ngadu demam. teman gi kelinik. kelinik zaman aku kecik kemain sampai ke besor kemain ni pun still ada. risau die demam kali ni lain.. biasanya kalau dia sakit pun tak lama.. tapi ni sampai ubat habis pun still demam x kebah.

Pujuk Pokcik ni bukan senang.. demam zaman sekarang tak boleh LALALALA.. terus bawak gi hospital sungai buloh.. Mak aii kemain ramai orang malam tu. rasa rasa semua demam sebab tengok muke semua lemau lesu.. tunggu dari pukol 10 malam sampai 1 pagi baru nombor kena panggil. terlentok lentok mata ni.. dah cam berkampong plak rasanya kat sana.. haha

At least kat sana dia dapat rawatan dan fasiliti yang cukup. dapat rehat dalam wad.. ok ape.. ade awek awek nurse yang jaga.. heeee ha! haippp jangan menada nada kenyit mata! haha

Ok Incik Hati, please get well soon. take medicine properly.. I lappppp U!!!!