Sunday, January 5, 2014

2014 dah!

Sudah tahun baru - 2014

Cepat je mase berlalu.. ermmmm nak citer pasal die.. hee.. actually aku rindu die.. tetibe teringat balik perjalanan hidup kiteorang sepanjang 2013.. Disitu bermula sampai la harini. #Syukur

Diam diam je dah 7 bulan lebih berlalu.. rupenyerrr.. hikss..dari 1st time kite jumpe, keluar.. semuanya lahh.. buat aku rindu syg!
Alhamdulillah dah masuk tahun 2014. Tahun yang kite merancang.. merancang untuk lebih serius dalam hubungan. Hubungan yang di redhai.. InshaaAllah..
Tahun ni jugak tahun palingggggg kena saving berlebihan.. haha..
InshaaAllah.. kita akan sampai juga kat impian kite :)

#Ya Allah, Berilah kami jodoh :)

Tuesday, November 19, 2013

Cerita musim denggi

Sane sini kena denggi. paling tak tahan #IncikHati pun kena. Start die ngadu demam. teman gi kelinik. kelinik zaman aku kecik kemain sampai ke besor kemain ni pun still ada. risau die demam kali ni lain.. biasanya kalau dia sakit pun tak lama.. tapi ni sampai ubat habis pun still demam x kebah.

Pujuk #InckHati ni bukan senang.. demam zaman sekarang tak boleh LALALALA.. terus bawak gi hospital sungai buloh.. Mak aii kemain ramai orang malam tu. rasa rasa semua demam sebab tengok muke semua lemau lesu.. tunggu dari pukol 10 malam sampai 1 pagi baru nombor kena panggil. terlentok lentok mata ni.. dah cam berkampong plak rasanya kat sana.. haha

At least kat sana dia dapat rawatan dan fasiliti yang cukup. dapat rehat dalam wad.. ok ape.. ade awek awek nurse yang jaga.. heeee ha! haippp jangan menada nada kenyit mata! haha

Ok #IncikHati, please get well soon. take medicine properly.. lappppp U!!!!


Thursday, November 14, 2013

1/2 tahun :)

Semalam die cume kenalan.
die cume adik.
die cume kawan.
die cume kawan rapat

esoknya die dah lebih dari kenalan.
lebih dari adik.
lebih dari kawan.
lebih dari kawan rapat.

sampai harini aku masih ade perasaan tak sangka.. Kalau nak suruh ulang balik, haihhhh seronotttt angat! :D
Dulu pernah sangka?? Opkos NOT!.. aku sangka aku akan terperuk dalam hati yang lain. hati yang TAK pernah dihargai..


Tuesday, October 1, 2013

Terharu :')

Semalam die tacing sebab kat mamak stall tu aku dok main phone je memanjang.. actually aku main game.. haha
jadi gaduh sikit yang tak berape nak habis tkelmarin jadi bertambah tambah sebab die pun dah start tacing macing.. 
Aku plak saje nak tayang ego.. aihhh

dalam kete tak macam biasa.. dia lansung tak toleh aku.. aku dah start curiga.. apekah die xperasan aku kat sebelah.. aku usha die.. lame lame aku macam terperasan mate die merah.. dari kedai mamak tadi aku dah perasan.. tp aku pikir sebab angin so mate die naik merah.. tapi pelik dalam kete pun maseh merah & tambah tambah pulak die lap mate die dengan lengan baju die.. aku macam... ???????

Aku pandang die.. dalam hati dah start serba salah.. aku buat die menangis ke? hmmm teruk la dapat gepreng cam aku.. suka uji kesabaran die..

die hantar depan rumah tapi aku tak nak turun lansung.. aku pandang die.. mate die nampak merah.. aku tanya kenapa.. die kate semuanya ok.. sambil tu die tambahkan pulak senyuman yang sangat fake.. So, aku betul la.. die ade bende yang die simpan..

Lame tu baru die cakap.. soalan yang sangat sangat buat aku nak menangis jugak.. aku tahan.. *maseh ego..
aku diam.. tak boleh nak bersuare kalau tak, keluarlah suare getar getar tahan nangis tadi..

kali ni die bertambah tambah tak puas hati.. die dah tak pandang aku lansung.. die diam.. aku nampak airmate die.. die cuba tak nak bagi aku perasan.. aku tarik bahu die.. kali ni ego aku dah terbang..

aku minta maaf.. *kalau Zurin ni start minta maaf die betul betul maksudkan

die kate die tak pernah negatif sepanjang dengan aku.. die percayekan aku.. tapi semalam die dah tak tahan.. die dah start ade rase curiga.. die start cakap aku dah give up..

padahal aku tak pernah give up.. aku takot die yang give up.. tapi aku still buat macam macam.. haihhhh

Terima kasih Allah, Engkau hantarkan die dalam hidup aku.. Kau restulah perhubungan ni sampai di Halalkan.. Aamiin 

Syukur maseh disebelah :)

Laju je mase belalu laa ni.. pejam celik dah nk habis tahun

Tetibe mood nak citer pasal gaduh gaduh.. grrrr

kesian die hari hari kena ngadap benda yang sama.. sampai aku tengok die terlalu berhati hati dengan sume bende kalau x mesti sang singa comel ni (Aku la tu... eh! AKU COMEL??) naik angin lagi..
haihhh tension tak dapat gepreng cam saya? hehehee...
hmm aku punye ego.. ego yang aku sendiri paling fail nak control..

TAK TIPU SYG! :)

Maybe sometimes aku nampak macam nak cari point je.. ade je bende nak jadi gaduh.. serius i'm tired.
*nampak x ade rase menyesal

bukan niat sebenar nak cari gaduh.. tapinyer..... aihhhh *ape yang ak nak tulis pun xtahu..

I really love him.. soo much!
So perasaan yang camtu buat aku terlalu lalu lalu takot kehilangan dia..
ape yang dia buat bagi aku akan jadi tersilap.. padahal tak pun.. COME ON LA ZURIN!!!

hari hari tak kan la kau nak siksa jiwa raga memasing ha!!!!
okok.. dont worry, zurin ni luar je nampak keras pale.. tapi punye kelembutan tersendiri.. hahahah
sometimes ego aku yang melambung lambung tu ingat aku sentiasa menang? ha! silap la.. hihi
last last aku yang tepon tepon die balik macam oang gilo cari milo..

See! itulah zurin.. always be like that.. HAHA
Typical woman feeling lah

Syukur die masih di sebelah.. syukur dia maseh faham situasi beratnye begitu.. syukur die maseh sayang ego aku.. hahaha.. segalanya SYUKUR.. Alhamdulillah :)




Sunday, September 22, 2013

doaku :)

Tahukah kamu, apa ku minta di setiap doaku????

Aku minta untuk :
1. Ibu bapaku
2. Saudaraku
3. Kamu (awak lah! haha)

Dalam setiap doa tu, aku tak lupe untuk mendoakan untuk kite. Semogo Allah temukan kite dalam HalalNya.. semoga Allah merestui salamanmu dengan waliku hingga akhir hayatku. In Shaa Allah hingga Jannah..

Aku berdoa mata mata sekeliling tak tengok kite dalam keadaan benci. aku pun nak mereka mereka mendoakan yang baik baik.

Jadikan aku dengan die orang yang besabar.. sabar dengan kerenah manusia. tak semue senyum dengan hatinya. sekadar bibir.


Sunday, September 15, 2013

Hati wanita semacam aku...

Assalam...

tak semue orang akan paham ego perempuan.. kadang die tak nak tunjuk sangat ape yang die rase sebab "ketakutan" yang die rase buat ego die meluap luap..

macam aku bukanlah jenis orang yang nak pegang die for whole day.. aku nak die pun ade privasi die sendiri.. as long as i know ape yang die buat.. its okay.. 

Kadang tu aku nak sangat sangat buang persepsi die yang die selalu kate aku suke pikir bukan bukan pasal die.. come on love, as you know what i'm go through it before :(

betul betul nak die buang persepsi tu....

pikir bukan bukan tu tadi semue sebab terlalu risau... too much!..
bukan sebab aku suke pikir die pergi tempat bukan bukan.. buat bukan bukan.. etc...

kalaulah die tahu sebenarnyer rase macam tu.. haihhh.. semue jadi serba tak kena.. 
lebihnye semua pasal "apa dah jadi sebenarnye????????????"

itulah hati aku.. ade yang kurang & banyak yang kurang....