Monday, May 16, 2016

mna

17 May 2016 [9:03am]

Assalammualaikum,
Hari ni dah masuk hari ke-3.. rindu? Allahu
hari hari tertanya tanya buat apa?.. makan apa?.. sihat ke tak?.. letih ke tak?.. keje macam mana?

Dari aku suka stalker masa belum berkawan sampai berkawan.. sampai ke tahap serius and sampailah ke endingnya.. aku still suka stalker. dari mula mula nak kenal dia macam mana sampailah bila aku rindu teramat sangat. huhuhu

"Dia sentiasa jadi yang terakhir"

Bila terpaksa nak pendam 1 perasaan. sampai rasa nak pecah rasa. bila boleh tengok dari jauh.. hati teringin nak khabar.. hari hari..

Orang yang selalu tanya pasal solat.. tak pernah tinggal tanya.. orangnya jujur..

Tapi kenapa? sebab.. "Bila kita tak mampu berjasa dengan orang, jangan sekali kali kita menyusahkan kehidupan dia"

Peritoneal Dialisis tahu macam mana?
Dialisis jenis cuci perut. Doktor akan tanam satu tiub dalam rongga peritoneum. keadaan tempat kena bersih bersih sebersihnya (cth: ada bilik khas)
kene buat sendiri.. kat rumah.. seumur hidup dialisis (confirm)

Baru bapa bulan lepas kita cakap pasal fasa indah.. Allah duga.. beratnya
Takpe dah biasa cuma dalam waktu yang tak terbiasa.. cuma tahap ni mungkin dah tak biasa..

Semoga ada yang baik baik dalam hidup dia.. sebaik baiknya.. sembuhkan dari semua kesakitan.. kesihatan yang baik baik.. semua yang indah indah sentiasa ada.. Aamiin Ya Allah.

:mna:



Sunday, November 22, 2015

CHERN WAH

About this guy..

How I really miss him..

Sebelum start keje, pegi pantry dulu.. lalu depan meja dia.. dia mesti cakap.. "Siti, nk ikot.."
aku senyum.. kiteorang buat kopi sesame.. sambil pandang tingkap depan.. and die cakap.. "Siti.. I rindu dia.." aku pandang.. senyum..

kiteorang pon turun beli roti.. and die cakap lagi.. "Siti.. dulu kan I selalu belikan dia roti & air milo for her breakfast.." aku pandang buat muke lepastu senyum.. layankan je.. sebab esok dia akan ulang ulang lagi conversation yang sama.. actually since kiteorang rapat..

Dia sayang sangat masa lepas dia.. bila kiteorang pergi site sesame pon dia akan pasang lagu jenis love song gitu.. connect dari pendrive dia.. lagu jiwe jiwe.. so aku tw sebab tu dia susah nk move on.. esoknya, aku pinjam pendrive dia and aku padam semua lagu2 tu.. and dia cakap dia appreciate apa aku buat.. hahaha.. padahal muka terpaksa..

Aku biarkan je dia nak cerita cerita masa lepas dia.. aku marah pon esok dia akan cakap lagi.. hehe.. dah padam lagu dalam pendrive dia pegi beli CD pulak.. alahaiii mamat rambut kerinting ni..

Pernah sekali kiteorang pakai baju yang sama pegi ofis.. ha tu lawak.. dia tak nak dekat dengan aku lansong sehari tu.. sambil marah marah kenapa aku kena pegi ofis pakai kemeja laki.. tak pasal pasal sama.. okay, dulu aku memang suka pakai kemeja laki sejak2 bos suruh masuk site.. aku rembat adik aku punya baju.. tp tu la dalam banyak banyak baju kemeja boleh same.. :p

lepas tu dia selalu complain kenapa aku suka pakai baju cutting laki.. "Siti, You tak nak ke pakai baju baju ladies? blouse? macam bla bla bla..... " hahaha.. sebab I keje site la! and sukati la.. bhahaha

Kalau boss ajak kiteorang 1 ofis keluar makan, dia mesti nak jalan sebelah aku.. dah masuk mall orang orang dok pandang.. ofkos kalau aku pon aku pandang.. hahaha..
caring dia mengalahkan boifren.. kekadang la.. haha..

Chern, after you resign you terus diam and hilangkan diri.. last you cakap kalau I nak cari you cari kat kedai coffee.. sebab masa tu you dah jadi pembancuh coffee.. merepek kan? berapa ribu kedai coffee I kena cari? rasa nak sekeh.. hmm hmm.. tapi tak pelah..

Dah 3 tahun pon.. kalau you jumpa I pon mesti you dah tak cam. hahaha.. sebab sekarang I jenis pakai blouse.. skirt labuh.. heels.. shawl lilit sane sini.. and some of makeup on my face.. haha.. plus, I dah kurus ok..

Harap harap satu hari nanti I terjumpa you balik. and I nk jerit kat you.. I MISS YOU GILA! hahaha



Friday, October 23, 2015

23 okt 2015
16:35pm

Muhammad Saflan,

Hi... saya tak dapat lupakan awak lagi. 



Monday, November 3, 2014

Yang terakhir kali..

Hi saflan, officially kite break 24/10/2014.. setahun 5 bulan lamanya...

Saya berenti untuk 'memaksa' awak.. berenti 'mendesak' awak.. perasaan yang dulu hanya Allah yang tahu.. tak pernah sedetik untuk saya pikir sampai ke sini..

Indah... Manis... Allahu

Berat rasanya.. sakit... tapi saya tahu ini yang awak nak... keinginan awak lebih tinggi.. even bercara cara untuk saya memujuk.. tak terdaya..
Mungkin sebab perasaan sayang awak makin kurang untuk saya sebab tu terlalu mudah bagi awak saflan.. tapi bagi saya.......

terlalu banyak angan angan yang saya simpan untuk kita.. banyak sangat saflan... sampai susah untuk saya untuk lupa satu persatu.. walau saya cuba.. biarlah bertahun untuk saya buangkan semuanya.. biarlah masa terus bersama saya.. mungkin terlalu tinggi harapan saya untuk 'kita'... cukup sempurna awak bagi saya..

Saflan.. awak ingat tak, bermacam macam kite lalui perit jerih manis tangisan yang ada selama ni.. mungkin betul apa yang awak cakap.. awak terlalu yakin untuk menilai saya,, ya Saflan.. saya banyak kekurangan.. tak seindah pandangan yang awak harapkan..
Susah senang bersama.. segala tohmahan.. semua cerita cerita kita lengkap..

Untuk menghormati keputusan awak harini danhari hari berikutnya... saya terima atas segala penderitaan ni.. walaupun payah untuk terima.. sakit untuk ditelan..

Awak tetap yang terbaik dalam hidup saya.. selamanya perasaan ni akan terus ada.. sayang & cinta yang mendalam.. Biarkan saya bersama dunia saya yang awak rasakan saya mampu bahagia..

Terima kasih untuk semuanya.. saya terima.. saya maafkan dunia akhirat..





Tuesday, October 14, 2014

Time is Everything

Alan kata " Time is everything..." & "follow the flow..."

aku kata "......................................................."

Mungkin aku tak sanggup nak dengar lebih dari tu.. so ok.. kite go with the flow... InshaaAllah mungkin ini cara paling terakhir untuk kita..

pelan pelan kita ikot cara ni ye... sampai masa...... bawak haluan sendiri..

Zurin.... kuat zurin... kuat please! you're strong enough :(


Tuesday, September 30, 2014

Engkau tiba bagaikan pelangi.........

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

Monday, August 18, 2014

pasang surut. berenti juge

Pasang surut xhenti henti...
hari makin hari terus dalam keadaan yang same..

Sayang, mungkin mudah bagi kau.. sukar buat aku...
Sayang, lupe semua susah senang kite?

kau berulang ulang.......

kali kau betul betul nak tinggalkan 'kita'....
separuh aku hilang... separuh semangat aku pergi.... sakit Sayang T_T

Sayang...... ini yang kau harap pengakhian untuk kita?? ini yang kau ingin akhiri??
inikah impian kau Sayang?
Setahun tiga bulan bersama... bukan ini impian aku... 

Selalu aku bayangkan kaulah manusia yang terakhir untuk aku melupakan masa silam..
aku anggap kau yang terakhir untuk menjaga hati.. untuk jadi yang terakhir kenangan buat aku... 
rupanya......