Tuesday, October 14, 2014

Time is Everything

Alan kata " Time is everything..." & "follow the flow..."

aku kata "......................................................."

Mungkin aku tak sanggup nak dengar lebih dari tu.. so ok.. kite go with the flow... InshaaAllah mungkin ini cara paling terakhir untuk kita..

pelan pelan kita ikot cara ni ye... sampai masa...... bawak haluan sendiri..

Zurin.... kuat zurin... kuat please! you're strong enough :(


Tuesday, September 30, 2014

Sampai masa...

Khas buat Muhammad Saflan,

Hi awak... sihat? Alhamdulillah.. I miss you a lot.. anyway, nak cakap something khas untuk awak...
Alan, dah setahun lebih kite bersama.. terasa lambat sangat mase tu sampai xsempat nak tunngu saya kenal awk.. and awak kenal saya..

Banyak kan dugaan kite.. dari kite start sampi ke harini... selalu saya tertanya akan habis ke cerite kite...
ada masa saya penat tapi saya tak boleh berenti.. saya tetap akan buat untuk kite berbaik semule..
Im sorry if saya pernah ada terasa give up kat awak..

But for temporary....

selebihnye saya tak boleh.. saya akan cari care untuk kite bersama balik... even saya tahu alan.. awak akan rasa "terpakse" untuk kite..
sakit yang saya rasa semua tu Allah je tahu... even berlapok2 janji kite.. sumpah..

But, now im ready...

Thanks Alan for everything.. thank you soo much for what you've done for me...
seikhlasnye saya terima... seikhlasnya saya redha.. Allah berkehendak yang lain..

Jage diri kamu Alan.. makan minum awak.. jangan skip skip.. jamah walaupun sekeping roti.. ok ?
Good boy Alan...

Alan......  :'(
Saya rindu dengar suara awak..
saya rindu tengok awak makan..
saya rindu tengok awak buat lawak..
saya rindu semuanya pasal awak Alan....

Sorry tak dapat sambut your birthday lagi... tapi Allah bagi peluang sambut bithday dengan awak 2 kali... huhuhuhu...
Sorry xdapat cakap good luck kat awak lagi...
Sorry saya tak dapat nak jaga awak macam saya selalu cakap..

Maafkan saya untuk semuanya Alan... sampai masanya saya pergi... huhuhu
Doakan saya selalu... maafkan dan halalkan semuaya untuk saya..

Sorry jugak sebab saya terlalu cenggeng sepanjang dengan awak... sedih.. emo.. kesemuaya total tentang perangai saya dan segala kepunyaan hidup saya...

Alan..... :)
Saya rinduuuuuuuuuu sangat kenangan kenagan kite mule mule dulu.. tak terlupakan Alan...
hehehe..
Jadi orang yang di senangi ok...
Saya doakan yang baik baik untuk awak...

Alan!... I love you.. n miss you so badly! :)
rasa nak tarik tarik pipi awak.. walaupun awak tak suke.. hehehe

Assalamualaikum.



Engkau tiba bagaikan pelangi.........

Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung
Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...

Monday, August 18, 2014

pasang surut. berenti juge

Pasang surut xhenti henti...
hari makin hari terus dalam keadaan yang same..

Sayang, mungkin mudah bagi kau.. sukar buat aku...
Sayang, lupe semua susah senang kite?

kau berulang ulang.......

kali kau betul betul nak tinggalkan 'kita'....
separuh aku hilang... separuh semangat aku pergi.... sakit Sayang T_T

Sayang...... ini yang kau harap pengakhian untuk kita?? ini yang kau ingin akhiri??
inikah impian kau Sayang?
Setahun tiga bulan bersama... bukan ini impian aku... 

Selalu aku bayangkan kaulah manusia yang terakhir untuk aku melupakan masa silam..
aku anggap kau yang terakhir untuk menjaga hati.. untuk jadi yang terakhir kenangan buat aku... 
rupanya......





Wednesday, July 16, 2014

Become a Stranger

17 July 2014

Hari ke2.. kali ni aku buat keputusan nak jadi 'stranger' dalam hidup kau.. aku rasa kite dah okey sebelum ni.. baru berape minggu sayang..

Pepagi masuk opis macam biasa.. dengan aku lambat masuk.. pepagi sambil tunggu komputer nak bukak aku teringat pasal semalam.. kite keluar berbuke.. makan macam picnic.. then tengok wayang jap.. phone blackberry kau tertinggal dalam beg aku..

So pagi tu aku pun godek godek tepon kau.. *mata terbeliak, tangan jadi shaking,jantung rasa laju
Okay.. aku paham.. sape tak suke sesuatu yang cantik dan indah kan.. so do I..
Hmmm.. So kali ni aku kena beralah lagi?? aku terus tanya kau pasal gambar Am yang berlambak dalam Media Blackberry kau.. Kau balas.. kau suruh aku delete semuanya...

Why me?!

Kalau nak dibandingkan aku dengan die.. memang jauh beza.. kalau kau mintak aku jadi macam die pun aku xboleh..
Ade bende kau tak hormatkan perasaan aku sayang... sakit lagi T_T
aku xtahu istimewanya dia.. maybe sebab dia kenalan kau sebelum aku... tiap ape kau bagi jawapan aku anggap alasan.. maseh kau nak aku percaya yang mana??

Sayang.... kali ni sakit tu lebih... lebihhhh sangat... kalau kau minta aku percaya 'jawapan' kau... aku cume anggap tu alasan je... sayang... ape lagi SURPRISE yang akan datang??

Ape sebenarnye yang ada dalam setiap hari dari kau.. untuk aku? Aku siapa sayang?
Aku boleh maafkan.. tapi untuk terima semuanya aku tak mampu.. better kau biarkan aku cari jalan sendiri...

Maaf aku layan kau teruk lepas tu.. maaf aku berkasar dengan kau.. maaf ade kate kate yang xelok keluar dari aku.. maafkan aku untuk semua sayang...

*******************************************

Thursday, July 3, 2014

This is what I fell now.. Lillahitaala

04/7/2014: Setahun 2 bulan (Me, Zurin)

Tak pernah rasa tamat. Sikit pun tak pernah ada.. makin hari makin rasa excited.. Mengenali kau selame ni buat aku sentiasa teruja hari ke hari.. Pernah kite planning utk ke 'fasa' seterusnya.. Step by step..

Lillah buat aku terlampau teruja.. kau nampak sama.. kite beli barang and plan everything..
Alhamdulillah.. masa tu cepat sangat rasanya.. almost done.. tinggal hari yang aku teruja..

tapi... mana ada tiap kali kite gelak tak ada selang dengan kecewe, sedih etc
Seriously.. i felt down.. Jangan cakap pasal airmate.. berkoyan aii simpan.. sakit kali ni makin dalam.. belum sembuh sebelum ni makin dalam tak boleh tahan dah..

"Delay" Okay :(

Yap.. The reason is... ME... for what I've done before.. Listen.. Admit it, I'm not perfect... Sentiasa selebet sana sini.. tudung senget senget.. makan sepah sepah plus comot pulak tu.. Baran lagi.. Suke melenting.. AND paling menyebalkan is my EGO
Aku cukup tersenarai antara wanita yang patut dijauhi... mungkin nya.....

BUT.. I never had another one to replace you... bukan nak kate aku pencita yang setia.. tapi cukup aku cume harapkan dari kau.. aku tak pernah pandang sudut kekurangan kau.. selama setahun lebih ni tak ada yang lain.. aku mimpi rasa kite dah sampai.. tapi banyak kali kite stop.........

Tak pernah aku mintak masa untuk tiap kesalahan kau.. cume aku maafkan.. aku terima.. aku lupakan.. forgive and forget.. tak pernah minta untuk slowdown kan our relationship..
terlalu banyak sedih pun aku simpan.. buat diri sendiri...

Mungkin perasaan.. tapi aku tahu aku betul yang kau try hiding kan something to me.. aku tak tahu.. tapi yang aku tahu aku rasa dijauhkan.. kau cube nak bercakap and aku tahu itu susah untu kau.. kau dah try.. Tapi... Why not kite bercakap bukan untuk menjaga hati masing masing.. kalau itu bukan dari kejujuran kite..
Means, kau tak patut simpan untuk jage hati aku kan..

kau tahu... aku sakit? sakit perit kecewe yang meluap luap... ape yang kau cube simpan hanya buat aku macam.......hmmmm... aku tahu.. airmate tak matikan perasaan dan keinginan kau.. tapi bukan senjata tu aku gunakan.. cume gaya seorang perempuan yang terluke memang cmtu..

hari yang aku cube contact nak bagitw aku dah beli dress untuk hari pertunangan kite..... kau avoid....ignore
tapi aku tak mengalah.. aku bangun lepas rase kene tolak... aku datang cari kau... sekali bawak dress untuk bagi tunjuk kau... aku teruja sebab warna yang aku plan aku dah dapatkan...

Dah macam lunyai.. hancur hati...

Kau mintak masa.. kau kate kau penat... kau minta aku slowdown yang mana aku paham... aku mungkin kena jauhkan diri for a temporary...
sama macam kau minta masa... okay.. ini kali kedua kau minta.. kali ni aku beralah.. aku akan turutkan semuanya... temasuk kau minta untuk delay kan hari pertunangan kita...

Teringat sehari sebelum jumpa... mak aku teruja sampaikan pusing 1 kompleks PKNS sebab nak carikan baju for me.. and tu memang pilihan dia.. Opkos die happy sangat2...
And tegar ke aku nak bagitahu... majlis tu kena delay?

Bukan aku mengalah dan beralah sebab aku punye hati yang kukuh sayang... I'm sorry for that..
aku setuju sebab aku rasa dah tiba masa untuk aku pikirkan balik semuanya.. Means... EVERYTHING about us...
Aku tahu kau akan minta keinginan tu selagi aku tak bagi.. tapi kali ni aku bagi.. untuk kejar your desire.. aku tak nak jadi punca kalau terjadi apa apa sekalipun dalam realitionship kita.. So you Win my Dear T_T

Aku akan slowdown untuk kita.. bagi masa sebanyak banyaknyer untuk kau.. sampai masanya....
actually kau minta masa untuk hilangkan penat.. tapi sebenarnya kau bagi aku banyak ruang... yang mane dulu ruang tu aku bagi semuanya untuk kau.. Aku mungkin boleh rasa untuk setiakan untuk kau tapi aku tak boleh janji... banyak masa aku bagi untuk kite selama ini.. tapi kadang hati kite sendiri tak nampak semua tu.. banyak benda aku korbankan.. banyak benda aku jaga.. tapii... kau tak pernah bagi ruang untuk kau tengok sayang...

Aku ikhlas... ikhlas bagi kau masa.. sebab aku pun sama perlukan semua tu..
Allah pun sama bagi kau masa untuk buat pilihan yang tepat sayang......

I dont want to talk again about engagement.. wedding... Im stop sayang :)
sekarang kite ikotlah jalan yang ada.. aku pun ada pilihan sendiri.. jalan sendiri... mungkin aku nampak kite ikot jalan yang berlainan sekarang... aku harap kat depan sana ade simpang lagi untuk kite.. tapi.. kalau jalan tu makin melencong... aku tetap happy... sebab kite pernah ada masa tu semua...

Macam biase... kau hadiah paling amazing... and tak kan pernah ade siapa boleh denied...
Sorry sayang.... again.. Im not perfect... sorry sebab buat kau penat selama ni... Ya Allah.. teruknya...
tapi aku bersyukur.. kau punya pilihan akhirnya... aku akan anggap biasa.. kite still contact each other...
texting... kau masih rindu... tapi maaf... jauhhhhhhhhhh disudut hati aku masih fobia :)

Learn from life

Wednesday, July 2, 2014

Blog ni memang khas untuk aku sorang! haha

Setahun lebih berlalu..... maseh terase airmate aiii

Admit it! Aku ni memang bukan cam orang pempuan lain.. erti kate lain nyer.. aku bukan feminim..
kasar.. baran.. melenting yang paling popular dalam famlily, aku ni LADAK.. eh! shhhh tercakap kuat pulak.. aihhhhh

bukan takat family yang selalu ngadap.. boypreng sekali.. tapi name pun family.. semacam mane gilo perangai aku dorang accept sebab xbole ditukar dah.. hahahahaha..

Selain family tu.. hmmmm.. lain hati lain la jawapnyer...
kau nak expect ape Zurin?? Tu la kau banyak sangat bace novel cinta cinta syahdu kemalai.. hahahaha.. amik realiti.. jangan dongengkan dengan novel novel tu.. pi bungkus balik! hahahaha

Haaaaihhh si john ni mengacau!!.. xde feel nak sambung.. grrrrr